OPVOEDINGSPROJECT

IN DE GEEST VAN SINT-BERNARDUS

Op het Sint-Bernarduscollege verlangen wij authentieke mensen te vormen,eerlijk en respectvol op zoek naar wat een mens echt doet leven. Dat we mens worden is onze diepste wens, een droom die wij koesteren en echt ter harte nemen.

Net als Jezus respecteren we iedereen en engageren we ons ten volle. Gods liefde beweegt ons om vurig en enthousiast te zijn. We houden van de jongeren en van ons vak. We hopen dat in boeiende lessen en projecten over te brengen.

We willen zowel het verstand als het hart van de leerling als unieke persoon raken. Bij ons op school staat niet alleen het leren maar ook het leven centraal. Daarom kijken we over de grenzen van ons vak en over de muren van de school, om de ruimere wereld te ontdekken.

Voor elke leerling proberen we begrip en aandacht te hebben. Wie het moeilijk heeft, mag rekenen op warme steun en bemoediging. Door het geluk van de ander te beogen willen we samen gelukkige mensen worden.

Iedereen krijgt hier de tijd om te groeien en te leren leven. Tijd om nieuwe kansen en vergeving te schenken en te ontvangen. Tijd die we elkaar oprecht gunnen.

In het spoor van Sint-Bernardus kijken wij naar Jezus Christus en het evangelie, de bron die het leven en werken op school voedt.