Oud-leerlingen

Jo Balcaen: instructeur voor de nieuwe legerhelikopter

Jo Balcaen
'Het is altijd mijn droom geweest om piloot te worden', zegt Jo Balcaen (38) uit Ouwegem. Vandaag heeft hij er al 5.000 vlieguren opzitten en is hij, als enige Belg, instructeur voor de nieuwe legerhelikopter.
Lees meer

Krantenartikel

Sandrine Allegaert

Sandrine Allegaert
Samen met haar collega Tommy Opgenhaffen brengt Sandrine Allegaert uit Mater het educatief boek 'Leren. Hoe? Zo!' op de markt. Het boek wil jongeren helpen om een doeltreffend leerpatroon aan te kweken.
Lees meer

Krantenartikel

Louis De Cordier: Oud-leerling vindt vergeten labyrint?
Louis De Cordier Een Belgisch-Egyptisch onderzoeksteam ontdekt de vermoedelijke aanwezigheid van een kolossaal labyrint onder het zand nabij de piramide van Hawara. Gangmaker en financier van het project is Vlaamse kunstenaar en oud-leerling Louis De Cordier. Op de geofysische scans, door het Egyptische team van NRIAG gemaakt, zijn wel degelijk rasterpatronen te zien. Of het hier over een labyrint gaat zorgt alvast voor hevige discussie in wetenschappelijke en universitaire middens.
Het project dat begon als een artistieke onderneming, lijkt aardig te lukken. Nieuwsploegen van NBC en ABC deden de site aan en National Geographic draaide er een documentaire.
http://www.louisdecordier.com
Kris Martin: wereldkunst
Kris Martin Kris Martin, (jawel, zoon vanÖ artistiek aanvoelen is duidelijk erfelijk), ging na zijn opleiding architectuur als kunstenaar aan de slag. Kris is ongetwijfeld ťťn van de Belgische kunstenaars die in het buitenland bekender zijn dan hier. De laatste jaren duikt zijn naam meer en meer op in prestigieuze kunstpaleizen overal ter wereld. Vorig jaar stelde Kris tentoon in MoMa in NewYork en dit jaar was hij te gast in het Parijse Centre Pompidou en in de befaamde White Cubegalerij in Londen.
White Cube artists
Oogarts Piet NoŽ op Afrikaanse missie
Piet NoŽ In Uganda leven honderdduizenden mensen die niet kunnen zien. Van hen is 47 procent blind door cataract. In 2004 verliet Piet NoŽ als oftalmoloog Oudenaarde om in Tororo blindheid een stuk de wereld uit te helpen. In 2008 reide de jonge oogarts naar Rwanda om bij collega Stefan De Smedt in Kabgayi te opereren. Piet NoŽ sprong bij om de toestroom aan patiŽnten op te vangen tijdens de afwezigheid van Stefan. Piet NoŽ: "Een mens opnieuw of voor het eerst doen zien, is haast een wonder"
CEO Pieter Tsjoen in de vrije tijd rallykampioen
Pieter Tsjoen Vento ging in 1999 van start. "Ik had een bureau en twee arbeiders. Ik deed alles zelf: transport, facturatie, verkoop", zegt Pieter Tsjoen. Vento nam onlangs zijn nieuwe fabriek op het industrieterrein De Coupure in Oudenaarde in gebruik en produceert er bochten, verloop-, eind- en aftakstukken voor luchtkanalen. Nu draait Vento een omzet van 25 miljoen euro. De hulpstukken voor luchtkanalen die in Oudenaarde worden geproduceerd, zwermen uit over de hele wereld. In 2003 kreeg Pieter de onderscheiding:"Leeuw van de Export", een jaarlijkse onderscheiding die toegekend wordt aan ondernemingen die opvallende prestaties neerzetten op vlak van uitvoer. Naast een succesvol ondernemer is Pieter Tsjoen tevens viervoudig Belgisch rallykampioen.
www.vento.be
De start van een nieuwe SBC-traditieÖ
jaarfoto SBC kende zijn eerste officiële schooldag op 1 september 2000. Voor de toenmalige zesdejaars was deze samensmelting van twee scholen een grote aanpassing, maar tevens een enorme verrijking.
Om deze herinneringen te koesteren werd door enkele oud-leerlingen besloten een reünie te houden.
De eerste editie werd vastgelegd op 1 juli 2006. Er werden heel wat activiteiten door deze kerngroep gepland, zoals een receptie met broodjes, het maken van ‘nieuwe’ klasfoto’s, het houden van een fuif … De massale opkomst bewees dat deze reünie een schitterend initiatief was. Kortom, het was voor velen een zeer geslaagde avond!
Graag beschouwen we dit als de start van een nieuwe SBC-traditie. Via deze weg willen we dan ook een warme oproep doen aan alle oud-leerlingen van het schooljaar 2001-2002: wie interesse heeft om mee te werken aan de tweede editie hoeft niet te aarzelen ons via e-mail te contacteren. Enkele foto's vind je terug op onderstaande link:

reŁnie
De tijd van toen : oud leerlingen van 1950-1951
De leerlingen van '50-'51 Waar het goed was keert men graag nog eens terug! Onder dit motto kwamen leerlingen die afstudeerden in het jaar 1950-1951 nog eens terug naar ' hun ' college. Het was een blij weerzien en er werden opnieuw heldhaftige verhalen van toen opgerakeld.
Enkele foto's vind je terug op onderstaande link:
oud lln 50-51
De tijd van toen : oud leerlingen 6GL van 1981
De leerlingen van 6 GL 1981
Enkele foto's vind je terug op onderstaande link:
Oud leerlingen 6 GL 1981
De tijd van toen : oud leerlingen van 1976
oudlln1976
Enkele foto's vind je terug op onderstaande link:
oudleerlingen 1976