Bouwkroniek

Schooljaar 2008-2009
Dit schooljaar zal  de nieuwe keuken en de vernieuwde resto2 in gebruik genomen worden. De werken  verlopen  redelijk vlot. Om dit te illustreren onderstaande een fotoreportage.  De  streefdatum voor de ingebruikname van de beide ruimtes is na de Paasvakantie. De opbrengst van de Tombola wordt geinvesteerd in dit project.

Voorbereidingswerken resto 2Voorbereidingswerken resto 2 Ruwbouwwerken wasplaatsRuwbouwwerken wasplaats Ruwbouwwerken keukenRuwbouwwerken keuken Liftkoker Liftkoker
Schooljaar 2007-2008
olc

Tijdens de voorbije vakantie zijn een aantal ingrijpende verbouwingen / aanpassingen gerealiseerd op het domein van het SBC.

De leerlingen van de derde graad kunnen de school binnenkomen via het hek aan het Tacambaro en daar vlot hun fiets stallen.

Voor de tweede graad is een fietsenstelplaats voorzien tussen de kapel en de prefab-klassen. De voorbereidende werken zijn tijdens de zonnige maand juli voltooid en vanaf 16 augustus waren de asfalteringswerken gepland. De regen tijdens de maand augustus deed deze werken uitstellen tot eind september. Nu het asfalt is gegoten, kan de afwerking verdergaan. Zo heeft binnenkort elke graad een eigen fietsenstelplaats.

De hof ter hoogte van de sportzaal is uitgebreid tot aan de parking van de Colruyt. De asfaltwerken voor het wandelpad werden ook pas uitgevoerd eind september. Er worden binnenkort zitplaatsen voorzien en bijkomende aanplantingen moeten het geheel aantrekkelijker maken.

De voormalige ‘resto 3’ werd omgebouwd tot een tweede OLC (= openleercentrum). Dit maakt het mogelijk om in het eerste jaar structureel werk te maken van BZL (= begeleid zelfstandig leren), een werkvorm waar uw kinderen mee vertrouwd zijn door het hoeken- en contractwerk in de basisschool.

In resto2 zijn de ruwbouwwerken voor de nieuwe keuken uitgevoerd in voorbereiding op de percelen 'Technieken en Elektriciteit' voor de grote zaal boven deze resto. Deze laatste zijn ondertussen aanbesteed. We hopen dat deze werken in de loop van oktober kunnen starten en beëindigd worden voor aanvang van het nieuwe jaar (januari 2007). Eens dit voltooid kunnen we de nieuwe zaal op zijn volle capaciteit gebruiken.

Als alles naar wens verloopt hopen we in een volgende fase de nieuwe keuken te installeren in resto 2. Ook zal de volledige vloer in deze zaal vernieuwd worden. We plannen dat we in september 2007 van start kunnen gaan met een totaal vernieuwde keuken- en restaurantinfrastructuur.